Dagens rett

Ukrainske kålruletter - golubtsi

Vi kommer ikke utenom disse

Vi kommer ikke utenom disse

Kålruletter er en av Ukrainas mest populære og tradisjonsrike retter. Akkurat som (de har vært) i Norge.
03 Mars 2022 - 01:00

Når det er sagt, er det en rett som er på vikende front på våre breddegrader. 

Det er det ingen grunn til for smaken er veldig god takket være at kjøttdeigen pakkes inn i kålblader. 

Den klassiske oppskriften er der som her bare smaksatt med salt og pepper, men her er det rom for eksperimenter. En god klype cayennepepper i enten rulettene eller i tomatsausen, gir retten et ekstra kick. 

Kålrulettene kan også stekes i ovnen og lages uten saus.  

Se våre andre oppskrifter på kålruletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Ukrainske kålruletter - golubtsi

Ukrainske kålruletter - golubtsi

Fremgangsmåte

  1. Kok opp en stor gryte med vann og legg (det rengjorte) kålhodet oppi. La småkoke i 10 minutter. Ta opp og avkjøl slik at du klarer å løsne kålbladene.
  2. Bland kjøttfarse med ris og smak til med salt og pepper. Gjerne også litt cayennepepper for ekstra smak, men det er ikke nødvendig. Den kan du godt tilsette sausen i stedet.
  3. Form boller av farsen i håndflaten og legg på hvert kålblad. Rull sammen og fest med bomullstråd slik at de holder sammen under kokingen. 
  4. Sausen:
    Finhakk grønnsakene og stek myke i olje i en jerngryte med lokk. Tilsett de hakkede tomatene og litt ekstra vann. Kok opp og la trekke i 10 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper samt gjerne litt cayennepepper. Ha oppi persille og rør rundt før du legge kålrulettene oppi. La trekke under lokk i 30 minutter.
  6. Server med rømme.

Tips:
Dryss frityrstekt chili og løk over ved servering. 

Se våre andre oppskrifter på kålruletter

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her