Drikke
Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

La deg forføre av Burgunds makeløse viner fra flott chablis, via Chassagne-Montrachet til de lekreste røde burgundere sammen med en av verdens store vinstjerner.
Redaksjonen
02 April 2013 - 23:00

Dette får du smake: 11 eksepsjonelle viner fra Burgund og USA
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Véronique Drouhin-Boss, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 11. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 545,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 01.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Få førstehånds tips om nye kurs

Burgunds eleganse

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder.

I 1880 etablerte den 22 år gamle Joseph Drouhin sitt eget vinhus i Beaune med et mål å lage viner av ypperste kvalitet som kunne bære hans navn.

I den kalde og mørke kjelleren, som en gang tilhørte Kongen av Frankrike og Hertugen av Burgund, modner Grand- og Premier Cru-viner på fat.

Eiendommen som er nesten 70 hektar er plantet med pinot noir- og chardonnay-druer og regnes som en av de mest betydningsfulle Premier og Grand Crus i Côte de Beaune, Côte de Nuits.

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Véronique Drouhin-Boss, som er både eier og vinmaker ved Joseph Drouhin.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Burgunds eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie. Du får også smake en helt spesiell og sjelden vin fra deres vinmarker i Oregon i USA under kurset.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Drouhin">Les mer om Joseph Drouhin her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Hvitviner:

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 2010, ca kr 299,90 (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Marquis de Laguiche 2010, ca kr 379,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Rødviner:

 • Domaine Drouhin Oregon Pinot Noir Cuvèe Laurène 2009, ca kr 300,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

Etter at Joseph Drouhin etablerte seg i Beaune i 1880, ble han etterfulgt av sin sønn Maurice som kjøpte opp de beste parsellene i områder som Clos des Mouches og Clos de Vougeot.

Men det var Robert Drouhin som etter sin overtagelse av familiebedriften i 1957 sikret huset sin stjernestatus, ikke minst gjennom sin satsing på vinmarker i Chablis.

Huset har vært toneangivende i sin vinmaking i Burgund, med blant annet å være de første som kuttet ut bruk av plantevernmidler og de hadde den første kvinnelinge ønologen.

I dag har Joseph Drouhin 73 hektar med vinmarker fordelt over hele Burgund, deriblant noen av de mest berømte parsellene i verden slik som Clos des Mouches, Montrachet Marquis de Laguiche, Musigny, Clos de Vougeot og Corton-Charlemagne.

Joseph Drouhin er en av Burgunds aller ypperste produsenter og er verdenskjent for å være kompromissløs i sine krav til kvalitet og dedikasjon til tradisjonell Burgund-stil.

Det er fjerde generasjon Drouhin, Philippe, Véronique, Laurent og Frédéric, som fører familiens arv videre i dag.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her