Drikke
Winemakers dinner 5. mai i Oslo – Eksklusiv Rheingau-middag på Klosteret restaurant

Winemakers dinner 5. mai i Oslo – Eksklusiv Rheingau-middag på Klosteret restaurant

Opplev suksessvinene fra Tyskland og Rheingau i perfekt harmoni med en spesialkomponert 5-retters vårmeny på Klosteret restaurant.
24 April 2014 - 15:10

Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget av den kanskje flotteste hvitvinsdruen av alle – nemlig riesling.

Smak mangfoldet og elegansen

Til denne fantastiske 5-retters vårmenyen får du smake 9 elegante rieslinger, og du får en muligheten til å bli kjent med viner fra Rheingaus historisk sett mest berømte vinmarker som Berg Schlossberg, Berg Rottland og Berg Kaisersteinfels.

Denne kvelden får vi besøk av den premierte vinmakeren Johannes Leitz fra Weingut Leitz.

(NB! Den opprinnelig oppsatte vinsmakingen med Johannes Leitz 5. mai er med dette endret til middagsarrangement)

Han vil lære deg om den spennende historien og særtrekkene ved de forskjellige vinene fra Rheingau, og hvorfor vinene fra dette området er som skapt for kveldens 5-retters meny signert kjøkkensjef Daniel Karlsson og hans team ved Klosteret restaurant.

Dette får du oppleve: Eksklusiv middag med 9 delikate rieslinger fra Rheingau.
Matservering: Ja – Vårinspirert 5-retters meny med en søt avslutning.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Johannes Leitz, vinmaker Weingut Leitz.
Kursets språk: Engelsk.

Dato og tid: Mandag  5. mai 2014, kl. 18.00 –  ca. 22.00.
Sted: Klosteret Restaurant, Fredensborgveien 13, 0177 Oslo.
Pris: kroner 995 pr. person.
Avbestillingsfrist: 01.05.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no. Spørsmål? Send en mail.

Meny

Weingut Leitz
Winemakers Dinner
-
Klosteret Restaurant
5. mai 2014


*
Apéritif
Rheingau Riesling trocken 2012
**
Tyske hvite asparges
med hollandaise

Rüdesheimer Berg Rottland Riesling trocken Qba 2012
**
Kamskjell fra Hitra
med ponzudampet nykål og gulrotpuré tilsmakt syltet ingefær

Magic Mountain 2012
Magic Mountain 2004

***
Urtebakt økologisk laks
med primører vendt i ramsløkolje

Rüdesheimer Berg Schlossberg trocken Ehrenfels 2012
Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels Riesling trocken Terrassen 2012

***
Vårkylling
med riesling- og morkelrisotto, syltet småløk

Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling trocken Katerloch 2012
***
Pannacotta
med yoghurt fra Avdem Ysteri og rabarbrasuppe

Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Spätlese 2011
Rüdesheimer Burgweg Riesling Trockenbeerenauslese 2006

***
Kaffe
*

Her kan du bestille gavekort på kurs

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her