Zinfandel

De californiske vinene laget på druen Zinfandel synes som de mest vellykkete i testen. Dog er flere av vinene i søteste laget.
Redaksjonen
31 Januar 2007 - 12:44

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Zinfandel

÷ (90p)
Beringer Zinfandel North Coast 1999
Beringer Vineyards
USA - California
2993 VSD - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk tett rød med svakt lys kant. Flott elegant duft med mørke bær, eik, lær, cedertre og krydder.
Smak: Følger duften, fin syre som balanserer sødmen, godt jordsmonnspreg, god fasthet gjennom hele smakskurven, sitter godt og lenge. (1999)
Bruksområde: Gode kjøttretter, også lettere vilt.
Vurdering: En zinfandel i en internasjonal stil. Tåler et par år til. Meget godt kjøp. 90 p (1999)
Laget av: 100% zinfandel.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Seghesio Zinfandel 2004
Seghesio Family Vineyards
USA - California - Sonoma
43993 Vectura - kr 199,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Ung mørk rød. Ganske elegant ung duft med mørke bær av alle slag samt noe fat og krydder.
Smak: Flott anslag, følger duften, god fylde, en del sødme som balanseres av fine syrer og tanniner, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt i krydret tilberedning, også lettere vilt.
Vurdering: En svært vellaget zinfandel som holder fint fire år til. Meget godt kjøp. 88 p (2004)
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Dry Creek Heritage Clone Zinfandel 2001
Dry Creek Vineyards
USA - California - Sonoma
14749 Vectura - kr 175,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Tett mørk rød med brunlig kant. Elegant duft av modne røde og mørke bær, mint, sjokolade, tobakk, krydder, fat og lær.
Smak: Bløtt modent anslag, følger duften, bløt syre, flotte tanniner, sitter lenge. (2001)
Bruksområde: Lettere vilt.
Vurdering: En god moden zinfandel som bør nytes nå. Meget godt kjøp. 87 p (2001)
Laget av: 80% zinfandel, 20% petite sirah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring.
Bestill her:

(85p)
Ironstone Old Vine Zinfandel 2004
Ironstone Vineyards
USA - California
33326 Vectura - kr 147,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av mørke modne bær, skogsbær, krydder og jordsmonn.
Smak: Bløtt sødmefylt og saftig anslag, godt bærpreg, bra syre som balanserer all sødmen godt, trekrydder og pepper i finishen. (2004)
Bruksområde: Grillet rødt kjøtt, krydrete kjøttretter.
Vurdering: En god zinfandel som er best nå. Verd prisen. 85 p (2004)
Laget av: Zinfandel
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Artezin Zinfandel 2004
Hess Collection Winery
USA - California
43329 Cuveco - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Flott ung duft av mørke og røde bær samt fat.
Smak: Saftig fruktig anslag, god bærsyrlighet, gode tanniner, sitter bra, varm krydret finish. (2004)
Bruksområde: Grillet kjøtt.
Vurdering: Lett å like. Best nå. Verd prisen. 85 p (2004)
Laget av: 90% zinfandel, 7% syrah, 3% petit syrah
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Renaissance Zinfandel 1998
Renaissance Vineyard
USA - California
32425 Vectura - kr 227,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Palmer & Co
Farge og duft: Mørk rød mot brunt. Moden duft av røde bær, skogsbær, syltetøy, trekrydder, lakris og lær.
Smak: Bløtt modent anslag, som duften, middels fylde, sitter lenge med behagelig finish. (1998)
Bruksområde: Lam eller kalv uten for mye fedme.
Vurdering: En svært moden vin som bør nytes nå. Verd prisen. 85 p (1998)
Laget av: 100% zinfandel.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Beringer Stone Cellars Zinfandel 2004
Beringer
USA - California
46028 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Ung mørk rød. Søtlig duft av røde bær og mørke skogsbær samt litt krydder, pepper og jordsmonn.
Smak: Bærsødme i anslaget, strammer seg til med god syre og fine tanniner, fin finish. (2004)
Bruksområde: Krydret mat.
Vurdering: En enkel men god matvin som er best nå. Meget godt kjøp. 84 p (2004)
Laget av: 100% zinfandel
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 ukers fatlagring.
Bestill her:

(84p)
Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2004
Fetzer Vineyards
USA - California
2166 VSD - kr 124,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Klar mørk rød. Røde og mørke bær, skogsbær, eik, krydder, eukalyptus og urter.
Smak: Kjølig frukt i anslaget, god syre, faste tanniner, fat i finishen. (2004)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En lettdrikkelig og god vin som er best nå. Gjerne avkjølt. Vel verd prisen. 84 p (2004)
Laget av: 83% zinfandel, 13% petite sirah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 11 md i eikefat (90% amerikanske og 10% franske fat).
Bestill her:

(84p)
Beringer Founders' Estate Zinfandel 2003
Beringer Vineyards
USA - California
13679 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde og mørke skogsbær, litt kokt preg, samt krydder og skogbunn.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, myk syre, sitter en stund. (2003)
Bruksområde: Krydret kjøtt uten saus.
Vurdering: Veldig bløt og sødmefylt. Best nå. Vel verd prisen. 84 p (2003)
Laget av: 100% zinfandel
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md fatlagring.
Bestill her:

(84p)
Bonterra Organically Grown Zinfandel 2004
Fetzer Vineyards
USA - California
34958 VSD - kr 169,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Fin bjørnebærdominert duft.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, bjørnebærpreget er også her i rikt monn, fine tanniner, mye sødme samt fat i finishen. (2004)
Bruksområde: Krydret mat, fusionvilt.
Vurdering: God vin men litt trekk for endimensjonal stil. Best nå. Verd prisen. 84 p (2004)
Laget av: 100% zinfandel
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Robert Mondavi Private Selection Zinfandel 2003
Robert Mondavi
USA - California
41589 Cuveco - kr 190,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Dyp mørk rød. Rik søtlig duft, nærmest syltet, samt eik og krydder.
Smak: Følger duften, stor bløthet og bærsødme, myk fin finish. (2003)
Bruksområde: Krydret kjøtt uten altfor mye fedme.
Vurdering: Litt i mykeste laget, blir nærmest pompøs, men hvis den nytes nå og til riktig mat vil den fungere godt. Verd prisen? 84 p (2003)
Laget av: 98% zinfandel, 2% andre druetyper
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(84p)
Rancho Zabaco Zinfandel 2003
Zabaco Vintners / E. & J. Gallo
USA - California - Sonoma
13192 VSD - kr 195,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Tett mørk rød. Rik eksotisk krydret duft.
Smak: Saftig anslag, ok syre som så vidt klarer å balansere all sødmen, bløte tanniner, sitter en stund. (2003)
Bruksområde: Krydret kjøtt.
Vurdering: Kommersiell og sødmefylt men likevel ok. Best nå. Verd prisen? 84 p (2003)
Laget av: 100 % zinfandel
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md lagring i amerikanske og franske eikefat, 4 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (83p)
Turning Leaf Zinfandel 2004
E.& J. Gallo
USA - California - Sonoma
30899 VSD - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær, mørk sjokolade, toffee og krydder.
Smak: Saftig bærpreget anslag, en del sødme, middels fylde, noe tanniner. (2004)
Bruksområde: Drikkevin, lette kjøttretter.
Vurdering: Kommersiell men likevel god. Best nå. Godt kjøp. 83 p (2004)
Laget av: 75% zinfandel, 17% carignan, 4% petite sirah, 4% diverse
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 md fatlagring for deler av vinen.
Bestill her:

÷ (80p)
Woodbridge Zinfandel 2004
Woodbridge Winery Mondavi
USA - California
30817 Cuveco - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød. Fin smådelikat duft av varme bær og noe krydder.
Smak: Saftig bløtt anslag, noe krydder, snill finish. (2004)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: I mykeste laget. Nytes nå. Knapt verd prisen. 80 p (2004)
Laget av: 100% zinfandel
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md lagring i små amerikanske og franske fat.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her