Dillspinat med linser Sai bhaji
Foto: Manu_Bahuguna

Dillspinat med linser Sai bhaji

Den pakistanske regionen Sindh er kjent for sin matkultur, denne spinat - og linsegryten er dessuten vegansk.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en kjele. Ha i spisskummen og dillfrø. Tilsett ingefær og hvitløk når frøene begynner å skifte farge.

Tips:
I stedet for pastaene, kan du bruke fersk finhakket hvitløk og ingefær.

Rør godt rundt, ha i linser, urter og grønnsaker. Ha i vann og la det koke til alt er mykt.

Tips:
Du kan godt bruke røde linser eller splitterter om du ikke får tak i gramlinser.

Dryss over chili og gurkemeie, og smak til med salt. Rør til alt er godt blandet.

Ta kjelen av platen. Serveres rykende varm.

Tips:
Hvis du ønsker en helt jevn gryte, visper du den med en håndmikser til den er glatt og tyktflytende.

Denne retten er en sindhi-spesialitet, en smakfull og næringsrik vegetarrett. Den serveres helst med varm roti eller kokt ris. I tillegg trenger du bare en grønn salat, så er måltidet komplett.

Denne oppskriften har også røtter i sindhi-kulturen

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 27. mars i Oslo

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru

Smak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 30. mai

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Denne kvelden får du smake 10 forskjellige årganger av klassikeren Fontalloro fra Felsina, helt tilbake til 1990.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg forføre av disse sicilianske vinene
+
Godbiter i pollisten

La deg forføre av disse sicilianske vinene

De kommer fra en del av Sicilia som ikke er like kjent som Etna, men som byr på virkelig lekre viner med et usedvanlig godt terroir-avtrykk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her