Aprikosfylt kalkunrull
Foto: Matprat/Eva Brænd

Aprikosfylt kalkunrull

Helstekt kalkun hører med til festmåltidet før klokken slår 24 nyttårsaften. Kalkunen er fylt med fruktblanding som du serverer med frisk appelsinsaus.Dermed er kalkunen pyntet til fest.

Fremgangsmåte

Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep.

Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.

Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør.

Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel.

Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter og server med en plommesaus .

 Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen