Aspargessalat med krutonger og yoghurtdressing
Foto: Frukt.no/Alf Børjesson

Aspargessalat med krutonger og yoghurtdressing

Asparges er kanskje grønnsakenes konge. Lag en deilig salat med sprø asparges, hjertesalat og frisk spinat. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Skrell den nederste delen av aspargesene og skjær av den nederste biten.

Skjær dem i ca. 3 cm tykke biter og kok 1-2 minutter i lettsaltet vann tilsatt litt sukker. Avkjøl aspargesbitene i isvann.

Riv salaten, skjær tomatene i to og finsnitt vårløken. Bland asparges, salat, spinat, tomater, vårløk og oliven og legg opp på et fat.

Dressing:
Rør yoghurt med estragon, eddik, salt og pepper og smak til.
 
Krutonger:
Skjær skorpene av brødet og skjær i 1 cm store terninger. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og bland med olivenolje og hvitløk.

Stek i ovn på 200 grader i 10-15 min. til krutongene er sprø og gylne. Rør i krutongene under steketiden.

Avkjøl brødkrutongene og strø over eller server de ved siden av salaten.

Les mer om asparges her

Deilige oppskrifter med asparges finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her