- Vann ut fisken i 2 dĂžgn. SkjĂŠr fisken i porsjonsbiter.
- Skrell potetene og skjĂŠr i skiver Ă Âœ cm.
- SkjĂŠr lĂžken i tynne ringer. Det samme gjĂžr du med chilien (husk Ă„ fjerne frĂžene).
- Tomatene skrelles ved Ă„ dyppes i kokende vann i 20 sekunder og deretter avkjĂžles i kaldt vann. Del tomatene i to og fjern frĂžene.
- Hell oljen i en jerngryte. Fres lĂžken til den er myk.
- Tilsett grovhakket hvitlĂžk og fres litt til. Legg poteter, fisk, chili og tomater lagvis.
- Hell over hvitvin og legg pÄ lokk. La trekke ved svak varme i 40 minutter eller i ovnen ved 220 grader. Smak til med salt og pepper.
- Ved servering drysses oliven over og pĂžlsa skjĂŠres i porsjonsbiter og grilles i panne eller i ovnen.
- Stek baconet sprÞtt. Legg oppÄ bacalaoen eller server ved siden av.
- PinnekjÞttrestene setter du raskt under grillen og legger oppÄ bacalaoen. Til slutt drysses finhakkete urter over.
Flere gode oppskrifter pÄ bacalao og klippfisk finner du her
Her det oppskrifter pÄ mange deilige fiskegryter
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjĂžtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjĂžtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grĂžnnsaker?
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev