Bacalao med vossakorv
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron SĂžrensen

Bacalao med vossakorv

Det utrolig mange gode oppskrifter pÄ bacalao. Her har du en oppskrift der fisken fÄr fÞlge av vossakorv.

FremgangsmÄte

  1. Vann ut fisken i 2 dĂžgn. SkjĂŠr fisken i porsjonsbiter.
  2. Skrell potetene og skjĂŠr i skiver Ă  œ cm.
  3. SkjĂŠr lĂžken i tynne ringer. Det samme gjĂžr du med chilien (husk Ă„ fjerne frĂžene).
  4. Tomatene skrelles ved Ă„ dyppes i kokende vann i 20 sekunder og deretter avkjĂžles i kaldt vann. Del tomatene i to og fjern frĂžene.
  5. Hell oljen i en jerngryte. Fres lĂžken til den er myk.
  6. Tilsett grovhakket hvitlĂžk og fres litt til. Legg poteter, fisk, chili og tomater lagvis.
  7. Hell over hvitvin og legg pÄ lokk. La trekke ved svak varme i 40 minutter eller i ovnen ved 220 grader. Smak til med salt og pepper.
  8. Ved servering drysses oliven over og pĂžlsa skjĂŠres i porsjonsbiter og grilles i panne eller i ovnen.
  9. Stek baconet sprÞtt. Legg oppÄ bacalaoen eller server ved siden av.
  10. PinnekjÞttrestene setter du raskt under grillen og legger oppÄ bacalaoen. Til slutt drysses finhakkete urter over.

Flere gode oppskrifter pÄ bacalao og klippfisk finner du her

Her det oppskrifter pÄ mange deilige fiskegryter

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjĂžtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjĂžtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grĂžnnsaker?

Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nÄ
La deg inspirere til Ă„ bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til Ă„ bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for Ă„ komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Oppdag den sĂžte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den sĂžte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nĂŠrmest glemt drikk som skapte glede blant vinbĂžnder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nĂ„ fĂ„tt en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som stĂ„r bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

NĂ„r du ikke har rĂ„d til barolo eller ikke orker Ă„ vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 Ă„r gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

LĂŠr mer om rĂždvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

LĂŠr mer om rĂždvin

Vil du lÊre mer om rÞdvin? Ta med deg en venn eller kom alene og fÄ en god innfÞring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Be inn pÄ en fyldig elggryte
Dagens rett
RĂždvinsgryte av elg

Be inn pÄ en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjĂžtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjĂžtt i denne oppskriften.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her