Bak en deilig kokospai
Apéritif

Bak en deilig kokospai

Elsker du ikke kokos allerede vil du gjøre det etter å ha smakt denne kokospaien.

Fremgangsmåte

Tertedeig:
Bland hvetemel, smør og melis i en mikser eller kna alt sammen for hånd. 

Når dette klumper seg, ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader.

Kjevle paideigen ut slik at den passer kakeformen. Skjær bort overflødig deig. Legg erter oppå deigen for at den ikke skal blåse seg opp. Stek i 15 minutter eller til den er lysebrun men gjennomstekt. Avkjøl.

Fyll:
Pisk fløte og maisennamel i en kjele med tykk bunn. Tilsett eggeplommer og sukker og pisk til alt er godt blandet. Varm forsiktig opp mens du rører konstant. Når kremen er tykk nok (den skal ikke komme opp på kokepunktet), tar du den av platen. Rør inn kokosmassen, smøret og vaniljesukkeret. 

Hell over den avkjølte tertebunnen og jevn kremen ut. Dekk med plast og sett i kjøleskapet i 15 minutter.

Topping:
Pisk kremfløte, sukker og vaniljesukker til myk krem. Fordel over eggekremen. Rist kokosmasse i middels varm panne. Avkjøl og dryss på toppen. Sett kaken kaldt i minst to timer før servering. Den kan godt stå over natten.

Lyst på en annen kake så finner du mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her