Bakt jordskokk med reker og smørsaus
Apéritif

Bakt jordskokk med reker og smørsaus

Resultatet kan enten bli en forrett eller en lekker mellomrett med noen av Norges fineste smaker.

Fremgangsmåte

Rekene skrelles og settes i kjøleskapet til du skal anrette tallerkenen.

Ovnen skrus på 180 grader.

Jordskokken:
Skjær jordskokken i tykke skiver (mer enn 0.5 cm) Hvis de er for tynne, vil de bli sprø og det ønsker vi ikke. Legg dem så i en ildfast form, ha nøytral olje og en klype salt over dem før du setter formen i ovnen. Her skal de være i ca 40 minutter.

Tips:
Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller selleri hvis ønsket)

Smørsaus:
Kutt smøret i små terninger og setter det i kjøleskapet igjen. Kok ned hvitvinen til halvparten av væsken har fordampet. Deretter skrur du ned varmen slik at vinen ikke er kald, men ikke kokvarm heller.

Ta smøret ut av kjøleskapet når vinen er halvveis kokt inn, og tilsett smørklumpene i kjelen en etter en mens du pisker jevnt mellom hver runde. Smøret skal emulgere med vinen. Smak til med salt og pepper, sitron eller eddik etter eget ønske.

Dander jordskokken utover tallerkenen, legg reker oppå skivene og smørsaus i bunn.

NB! Husk at du ikke må kaste rekeskallene. De kan fryses ned for å bli kraft senere eller du kan fritere hodene som en sprø snacks.

Her er flere skalldyrsbaserte retter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her