Bakt jordskokk med reker og smørsaus
Apéritif

Bakt jordskokk med reker og smørsaus

Resultatet kan enten bli en forrett eller en lekker mellomrett med noen av Norges fineste smaker.

Fremgangsmåte

Rekene skrelles og settes i kjøleskapet til du skal anrette tallerkenen.

Ovnen skrus på 180 grader.

Jordskokken:
Skjær jordskokken i tykke skiver (mer enn 0.5 cm) Hvis de er for tynne, vil de bli sprø og det ønsker vi ikke. Legg dem så i en ildfast form, ha nøytral olje og en klype salt over dem før du setter formen i ovnen. Her skal de være i ca 40 minutter.

Tips:
Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller selleri hvis ønsket)

Smørsaus:
Kutt smøret i små terninger og setter det i kjøleskapet igjen. Kok ned hvitvinen til halvparten av væsken har fordampet. Deretter skrur du ned varmen slik at vinen ikke er kald, men ikke kokvarm heller.

Ta smøret ut av kjøleskapet når vinen er halvveis kokt inn, og tilsett smørklumpene i kjelen en etter en mens du pisker jevnt mellom hver runde. Smøret skal emulgere med vinen. Smak til med salt og pepper, sitron eller eddik etter eget ønske.

Dander jordskokken utover tallerkenen, legg reker oppå skivene og smørsaus i bunn.

NB! Husk at du ikke må kaste rekeskallene. De kan fryses ned for å bli kraft senere eller du kan fritere hodene som en sprø snacks.

Her er flere skalldyrsbaserte retter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her