Bakt jordskokk med reker og smørsaus
Apéritif

Bakt jordskokk med reker og smørsaus

Resultatet kan enten bli en forrett eller en lekker mellomrett med noen av Norges fineste smaker.

Fremgangsmåte

Rekene skrelles og settes i kjøleskapet til du skal anrette tallerkenen.

Ovnen skrus på 180 grader.

Jordskokken:
Skjær jordskokken i tykke skiver (mer enn 0.5 cm) Hvis de er for tynne, vil de bli sprø og det ønsker vi ikke. Legg dem så i en ildfast form, ha nøytral olje og en klype salt over dem før du setter formen i ovnen. Her skal de være i ca 40 minutter.

Tips:
Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller selleri hvis ønsket)

Smørsaus:
Kutt smøret i små terninger og setter det i kjøleskapet igjen. Kok ned hvitvinen til halvparten av væsken har fordampet. Deretter skrur du ned varmen slik at vinen ikke er kald, men ikke kokvarm heller.

Ta smøret ut av kjøleskapet når vinen er halvveis kokt inn, og tilsett smørklumpene i kjelen en etter en mens du pisker jevnt mellom hver runde. Smøret skal emulgere med vinen. Smak til med salt og pepper, sitron eller eddik etter eget ønske.

Dander jordskokken utover tallerkenen, legg reker oppå skivene og smørsaus i bunn.

NB! Husk at du ikke må kaste rekeskallene. De kan fryses ned for å bli kraft senere eller du kan fritere hodene som en sprø snacks.

Her er flere skalldyrsbaserte retter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her