Bakt norsk kveite med agurksalat
Foto: Audun Aagre

Bakt norsk kveite med agurksalat

Denne lekre oppskriften med bakt kveite er langt enklere enn den ser ut til. Den er dessuten signert en av landets dyktigste sjømatkokker: Kari Innerå.

Fremgangsmåte

Skjær kveitefileten i 4 servingsstykker.
 
Del grønnsakene i pene biter og kok dem møre i saltet vann.
 
Skrell agurken og del den i skiver på langs. Bland eddik, sukker og olje og mariner agurken i noen minutter mens du baker fisken.
 
Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i stekeovn i 8 - 10 minutter ved 100 grader.
 
Legg opp de lune grønnsakene på agurkskiven og legg kveiten ved siden av.
 
Drypp litt god olivenolje over fisken og tallerkenen, og drypp noen dråper balsamico rundt.
 
 

Sendt inn av Kari Innerå

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen