Bakt torsk patatas bravas
Foto: Norsk Sjømatråd

Bakt torsk patatas bravas

Norsk torsk kler spanske smaker veldig godt.

Fremgangsmåte

Kok potetene 7 minutter i saltet vann. Hell av vannet og del potetene i to på langs. Stek dem gylne i litt olivenolje . Dryss over salt og sett til siden.

Kutt løk og paprika. Skjær hvitløk i skiver og finhakk rosmarin. Stek dette mykt i olje i en høy panne i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett røykt paprika, cayenn og litt av den hakkede persillen. Stek videre ett minutt. 

Tilsett passata, sitronsaft og sitronskall samt kraft og la småkoke i 10 minutter til den begynner å tykne. 

Skjær torsken i porsjonsbiter. 

Tilsett torskebitene og potetene i pannen og stek videre i 5-7 minutter mens du løfter litt av sausen over torsken. Sjekk at fisken flaker seg når du trykker på den, da er den gjennomstekt. 

Dryss over rasten av persillen og server. 

Tips: Passata kan du lage ved å kjøre hermetiske tomater i en blender. 

Tips: Denne retten er veldig god sammen med aioli. 

Lag aioli slik Hellstrøm gjør

Se våre andre oppskrifter på bakt torsk 

Oppskriften er inspirert av tapasklassikeren patatas bravas. 

Her finner du en annen oppskrift på slike poteter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Ukens kake
Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske
+
Godbiter i pollisten

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske

Bak denne legendariske etiketten skjuler det seg ikke bare fantastisk vin, som finnes på 60+ polutsalg, men også mange gode historier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her