Bananbrød
Foto: Astrid Hals

Bananbrød

Dette er den enkleste formen for bananbrød, og en flott måte å få spist opp bananer som er i ferd med å bli overmodne.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader.

Kle en brødform med bakepapir.

Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser.

Ha røren i brødformen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 1 time.

Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Sitter det ikke deig igjen på pinnen er kaken ferdig.

Avkjøl på rist og serveres lun eller kald.

Tips: Du kan gjerne bytte ut noe av sukkeret med brunt sukker. Da blir kaken mørkere og får en litt fyldigere smak.

Tips: Hvis du ønsker å varierer kan du tilsette hakkede pekan- eller valnøtter, rosiner eller hakket sjokolade.

Tips: Skjær bananloffen i skiver og server med vaniljeis, yoghurt, frisk frukt eller et tynt lag god honning.

Her finner du mange oppskrifter der bananer er med

Lyst på en annen kake så finner du mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

4
4/5 etter 120 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen