Vietnamesiske pannekaker  - Bánh xèo
Foto: asab974

Vietnamesiske pannekaker - Bánh xèo

Disse knasende sprø vietnamesiske pannekakene er fylt med friske smaker og dyppes i en sur/søt/sterk dipsaus karakteristisk for det vietnamesiske kjøkkenet.

Fremgangsmåte

  1. Lag dipsausen ved å varme opp limejuice, kandissukker, fiskesaus og vann i en liten kjele til sukkeret er løst opp. Trekk så kjelen av platen og la sausen avkjøles helt. Rør inn hvitløk og chili. La sausen stå i kjøleskapet til du er klar til å servere.
  2. Lag pannekakerøren ved å vispe alle ingrediensene bortsett fra vårløk, sammen i en stor bolle. Røren skal være jevn og ganske tynn. Rør forsiktig inn vårløk, og la røren stå i kjøleskapet til du skal steke pannekakene. 
  3. Kok opp kyllingkraften i en stor kjele. Ha i sideflesk og skru varmen ned til nest laveste temperatur. Trekk sideflesk i kyllingkraften i 15 minutter. Ta ut sideflesket, tørk det lett med tørkerull og del skivene på tvers i små rektangler. Sett til side.
  4. Kok opp kyllingkraften på nytt og ha i rekene. Er de rå, trenger de ca 3 minutter. Om de er kokte og frosne, snaue 1 minutt. Kokte, tinte reker trenger noen få sekunder for å varmes opp. Skrell rekene og del i to. Sett til side.
  5. Varm teflonwok eller stor stekepanne med litt olje over medium varme. Ha i noen biter sideflesk og et par reker. Ha i en øse pannekakerøre og vinkle stekepannen frem og tilbake slik at et tynt lag dekker hele pannen.
  6. Tilsett litt bønnespirer og gulrot, skru ned varmen og ha på lokk. Stek i 2 min. Ta av lokket og stek videre i 3 min, til pannekaken er sprø og gyllen gul. Brett pannekaken i to og ha over på en tallerken. Fortsett slik til alle pannekakene er stekt.

Den vitenamesiske måten å spise pannekakene er med hendende. Riv av en del av pannekakene, fyll med urter og agurk og pakk dem inn i salatbladene før de dyppes i sausen. 

Vil du prøve andre vietnamesiske oppskrifter ligger de her

Har du lyst til å lage en annen pannekake byr vi på mange delige

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her