Vietnamesiske pannekaker  - Bánh xèo
Foto: asab974

Vietnamesiske pannekaker - Bánh xèo

Disse knasende sprø vietnamesiske pannekakene er fylt med friske smaker og dyppes i en sur/søt/sterk dipsaus karakteristisk for det vietnamesiske kjøkkenet.

Fremgangsmåte

  1. Lag dipsausen ved å varme opp limejuice, kandissukker, fiskesaus og vann i en liten kjele til sukkeret er løst opp. Trekk så kjelen av platen og la sausen avkjøles helt. Rør inn hvitløk og chili. La sausen stå i kjøleskapet til du er klar til å servere.
  2. Lag pannekakerøren ved å vispe alle ingrediensene bortsett fra vårløk, sammen i en stor bolle. Røren skal være jevn og ganske tynn. Rør forsiktig inn vårløk, og la røren stå i kjøleskapet til du skal steke pannekakene. 
  3. Kok opp kyllingkraften i en stor kjele. Ha i sideflesk og skru varmen ned til nest laveste temperatur. Trekk sideflesk i kyllingkraften i 15 minutter. Ta ut sideflesket, tørk det lett med tørkerull og del skivene på tvers i små rektangler. Sett til side.
  4. Kok opp kyllingkraften på nytt og ha i rekene. Er de rå, trenger de ca 3 minutter. Om de er kokte og frosne, snaue 1 minutt. Kokte, tinte reker trenger noen få sekunder for å varmes opp. Skrell rekene og del i to. Sett til side.
  5. Varm teflonwok eller stor stekepanne med litt olje over medium varme. Ha i noen biter sideflesk og et par reker. Ha i en øse pannekakerøre og vinkle stekepannen frem og tilbake slik at et tynt lag dekker hele pannen.
  6. Tilsett litt bønnespirer og gulrot, skru ned varmen og ha på lokk. Stek i 2 min. Ta av lokket og stek videre i 3 min, til pannekaken er sprø og gyllen gul. Brett pannekaken i to og ha over på en tallerken. Fortsett slik til alle pannekakene er stekt.

Den vitenamesiske måten å spise pannekakene er med hendende. Riv av en del av pannekakene, fyll med urter og agurk og pakk dem inn i salatbladene før de dyppes i sausen. 

Vil du prøve andre vietnamesiske oppskrifter ligger de her

Har du lyst til å lage en annen pannekake byr vi på mange delige

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her