Barbeque svinenakke med bacon
Foto: Astrid Hals

Barbeque svinenakke med bacon

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken med barbeque og bacon.

Fremgangsmåte

  1. Dryss et tynt lag hvitløkspulver over kjøttet. Salte og pepre på begge sidene.
  2. Gni krydderet godt inn i kjøttet.
  3. Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell over cola. Sett kjølig i ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til.
  4. Siste timen tilsetter du barbequesaus. Pass på at alt kjøttet er dekket.
  5. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.
  6. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt.
  7. Pensle over med litt barbequesaus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er "tørr".
 
Serveres gjerne med grillet ananassalat

Tips: Hjemmelaget er alltid best, prøv denne oppskriften på BBQ-saus

Se alle de gode grilltipsene her

Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene 

Her finner du veldig mange herlige grillretter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her