Barbeque svinenakke med bacon
Foto: Astrid Hals

Barbeque svinenakke med bacon

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken med barbeque og bacon.

Fremgangsmåte

  1. Gnis inn most hvitløk (eller bruk hvitløkspulver) i kjøttet.
  2. Salte og pepre på begge sidene.
  3. Gni krydderet godt inn i kjøttet.
  4. Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell over cola. Sett kjølig i ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til.
  5. Siste timen tilsetter du barbequesaus. Pass på at alt kjøttet er dekket.
  6. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.
  7. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt.
  8. Pensle over med litt barbequesaus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er "tørr".
  9. Server gjerne med grillet ananassalat

Tips: Hjemmelaget er alltid best, prøv denne oppskriften på BBQ-saus

Her finner du veldig mange herlige grillretter

Se alle de gode grilltipsene her

Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her