Barbeque svinenakke med bacon
Foto: Astrid Hals

Barbeque svinenakke med bacon

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken med barbeque og bacon.

Fremgangsmåte

Dryss et tynt lag hvitløkspulver over kjøttet. Salte og pepre på begge sidene.

Gni krydderet godt inn i kjøttet.

Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell over cola. Sett kjølig i ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til.

Siste timen tilsetter du barbequesaus. Pass på at alt kjøttet er dekket.

Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.

Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt.

Pensle over med litt barbequesaus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er "tørr".
 
Serveres gjerne med grillet ananassalat
 

Tips: Hjemmelaget er alltid best, prøv denne oppskriften på BBQ-saus

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

 Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen