Kremet bouillabaisse - en fyldig fiskesuppe
Foto: ClarkandCompany

Kremet bouillabaisse - en fyldig fiskesuppe

Her får du en kremet versjon av den klassiske fiskegryten bouillabaisse.

Fremgangsmåte

  1. Om du bruker ferske blåskjell: Vask dem og legg dem i en rist over litt vann eller hvitvin til de åpner seg.
  2. Blåskjellene skal brukes som pynt ved servering.
  3. Ta vare på kraften som skal brukes i suppen.
  4. Rens rekene. 
  5. Skjær grønnsakene fint.
  6. Varm olje i en kjele. Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen.
  7. Tilsett resten av grønnsakene, fisk-/blåskjellkraft, hvitvin, eddik og rosepepper.
  8. Kok til grønnsakene er nesten møre. Det tar ca 15 minutter.
  9. Tilsett fløte og kok opp.
  10. Skjær fiskefileten i munnfuller. Legg fiskestykkene oppi suppa og varm opp til rett under kokepunktet.
  11. La trekke til fisken er kokt - 5-7 minutter.
  12. Smak til med salt og pepper.
  13. Legg rekene oppi suppa, men ikke kok opp.
  14. Blåskjell  legges i suppetallerkenene ved servering.
  15. Drypp over urteolje.

Server suppa med godt brød og smør til.

Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse 

Se mange flere lekre fiskesupper her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjokoladekake med smak av kaffe blir alltid suksess
Ukens kake

Forsiden akkurat nå - 6

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her