Brick fylt med tunfisk
Foto: Richard Hauglin

Brick fylt med tunfisk

Fremgangsmåte

Kok eggene, avkjøl og mos dem.
Mos tunfisken. Varm olje i en kjele og fres løken ved svak varme til den blir myk. Bland med tunfisken, sitronsaften, persillen og eggemassen. Smak til med salt og pepper.
Liten pakke:
Del brikflakene i kvadrater a 12x12 cm. Legg en god skje tunfiskmos på hver. Dryss litt salt og pepper over til slutt. Brett hver kant inn mot midten til du har fått en ny firkant. Brett deretter til en trekant. Pensle eggehvite på og press godt sammen.
Stor pakke:
Alternativt kan du bruke trekanter 15x20 cm. Legg fyllet midt på. Brett den spisseste snippen over og fest med eggehvite. Pensle eggehvite oppå bretten og brett neste snipp over. Gjenta med den siste. Klem lett sammen slik at pakken limes sammen.

Stek i varm frityrolje til pakken blåser seg opp og blir pent gyllen. Ta opp og la dryppe av på et tørkepapir.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her