- Kakebunn:
- Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
- Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
- Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
- Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
- Cappuccinokrem:
- Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
- Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.
Se våre andre oppskrifter på formkake
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs