Carpaccio av okse
Foto: supermimicry

Carpaccio av okse

Har du en indrefilet i fryseren (kalv er aller best), vet du nå hva du skal gjøre med den. La den halvtine og skjære den i løvtynne skiver. Da er du bare minutter unna denne lekkerbiskenen av en rett som egner seg både som forrett og som hovedrett.

Fremgangsmåte

Skjær filetkjøttet i løvtynne skiver (hos slakter). Det er lettere hvis kjøttet er halvfryst. Derfor kan du godt bruke kjøtt fra fryseren.

Varm opp olivenoljen med hakket hvitløk. La det bli kaldt. Fordel oljen med hvitløk på tallerkenene. Legg skiver av kjøtt oppå. Drypp med sitrondråper. Legg noen skiver med parmesan på kjøttet. Krydre med pepper etter smak. Retten kan med fordel lages noen timer før servering. Vent med osten til retten skal serveres.

Tips:
Server med godt brød og gode kapers samt et dryss av bladsalat som er vendt med god olivenolje og litt sitron. 

Tips: 
Denne retten er nydelig som forrett, og da holder den til 4.  

Har du lyst på en carpaccio av hval, kalv, laks og mange andre varianter finner du de her.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Hanne Henstein Poppe

4
4/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen