Carpaccio av torsk med grapefrukt, ponzusaus og wasabi
Foto: Ezhukov

Carpaccio av torsk med grapefrukt, ponzusaus og wasabi

Et alternativ til sushi og sashimi, men med litt andre smaker i form av grapefrukt og hjemmelaget ponzusaus.

Fremgangsmåte

  1. Frys torskeloin eller skreiloin ett døgn.
  2. La den tine litt før du skjærer den i syltynne skiver som fordeles på et serveringsfat.
  3. Bland soyasaus, lime, mirin og limeskall eller bruk ferdig ponzusaus.
  4. Drypp over fiskeskivene.
  5. Skrell grapefrukt og fjern hinnene mellom båtene. Del "filetene" opp i passe biter.
  6. Kok opp sukker, vann og grapefruktskall (ikke det hvite).
  7. La koke 5-10 minutter.
  8. Avkjøl litt og legg grapefruktfiletene oppi til marinering.
  9. Ta ut grapefruktfiletene og sil laken som kan dryppes over ved servering. 
  10. Anrett med korianderblader og wasabi som på bildet.

Server gjerne ris ved siden av. 

Tips: Du kan fint bruke godt utvannet klippfisk til denne retten. Om du ikke har mirin (søt risvin) kan du bruke honning eller sukker. 

Her finner du mange retter med carpaccio av både fisk og kjøtt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her