Ceviche av sei med salsa

Ceviche av sei med salsa

Denne retten kan du bruke som sushi. Her får den et kort syrebad med limesaft. Salsaen hører selvfølgelig med.

Fremgangsmåte

Skjær seien i terninger på ca. 2 cm og legg dem i en bolle. Hell over limesaft så den dekker seien og la den marinere 5 minutter i romtemperatur.

Salsa:
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og hakk tomatkjøttet.

Finhakk løk og chili, grovhakk koriander og oliven, og ha i en bolle sammen med tomatpuré, sweet chilisaus og oregano.

Rør sammen og smak til med salt og pepper.

Finhakk hvitløk og surr i olivenolje i 3 minutter.

Sil olivenoljen over i salsaen og kast hvitløken. Rør oljen godt inn.

Skyll seien godt i kaldt vann, og la den stå 5 minutter i kaldt vann. Skyll den en gang til før servering.

Tips:
Server seien med salsa, limebåter og salte kjeks, og pynt med grønne oliven.

Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche 

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen