Coq au vin med hvitvin og fløte
Foto: Alleko

Coq au vin med hvitvin og fløte

Coq au vin er en klassisk gryterett fra Burgund i Frankrike. Den lages vanligvis med rødvin og kjøtt av hane, men her er det kylling og hvitvin som er brukt.

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
  2. Lag marinaden og legg i kyllingstykkene.
  3. Sett dem kjølig natten over eller på kjøkkenbenken 4-5 timer.
  4. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem.
  5. Hell marinaden i en kjele og kok opp.
  6. Skjær bacon i små biter og stek dem i en panne.
  7. Ha bacon over i kjelen sammen med marinaden.
  8. Brun kyllingstykkene i pannen hvor du stekte baconet. Dryss over litt salt og pepper.
  9. Legg kyllingstykkene over i kjelen.
  10. Tilsett så mye kyllingkraft at kjøttet så vidt dekkes.
  11. La det trekke i 45-60 minutter eller til kjøttet er mørt.
  12. Surr løk og sopp i smør i en panne og ha det over i kjelen.
  13. Tilsett kremfløte, rør og kok opp. La småkoke ytterligere 10 minutter.
  14. Smak til med salt og pepper. Ta ut laurbærbladet.
  15. Pynt med en liten kvist timian før servering.
  16. Server retten med poteter, ris eller brød.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her