Slik lager du ekte Crème brûlée
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Slik lager du ekte Crème brûlée

Crème Brûlée, en ekte fransk dessert, kan du lage dagen før. Da trenger du kun å ha brunt sukker på og karamelisere det i ovnen under grillen eller bruke en skibrenner.

Fremgangsmåte

  1. Snitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha de i en kjele sammen med vaniljestangen, fløte, melk og sukker.
  2. Kok opp og la trekke i 10 minutter før du setter blandingen til side og lar den kjøle seg ned.
  3. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.
  4. Sett ovnen på 150 grader.
  5. Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i 1/3 opp på formene.
  6. Stek i ovn på 150 grader, ca. 30-40 minutter.Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.
  7. Avkjøl desserten  og sett den kaldt frem til servering.
  8. Rett før servering drysser du over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under varmt grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.

Tips: Bruk gjerne en egen crème brûlée-brenner eller en skibrenner til å karamelisere sukkeret.

Her finner du andre oppskrifter på crème brûlée

Her finner du mange oppskrifter på desserter

Sendt inn av Maprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her