Crème brûlée
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Crème brûlée

Crème Brûlée, en ekte fransk dessert, kan du lage dagen før. Da trenger du kun å ha brunt sukker på og karamelisere det i ovnen under grillen eller bruke en skibrenner.

Fremgangsmåte

Snitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha de i en kjele sammen med vaniljestangen, fløte, melk og sukker.

Kok opp og la trekke i 10 minutter før du setter blandingen til side og lar den kjøle seg ned.

Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.

Sett ovnen på 150 grader.

Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i 1/3 opp på formene.

Stek i ovn på 150 grader, ca. 30-40 minutter.Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den.

Avkjøl desserten  og sett den kaldt frem til servering.

Rett før servering drysser du over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under varmt grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.

Tips: Bruk gjerne en egen crème brûlée-brenner eller en skibrenner til å karamelisere sukkeret.

Her finner du mange oppskrifter på desserter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Maprat.no

5
5/5 etter 121 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen