Den store norske bløtkaken
Foto: Synøve Dreyer

Den store norske bløtkaken

Dette er det store ultimate bløtkaka som alle elsker. Til konfirmasjon, bryllup, femti-sekstiårsdager osv. Den kan lage selv hvor du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt med en slikkepott.

Legg bakepapir i bunnen av en langpanne på 25x35 cm, hell i røren og stek på 175 grader i ca 30 minutter. Ta ut kaken og avkjøl på rist, del den avkjølte kakebunnen i tre lag.

Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp fløten til fyllet med sukker til luftig krem. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene.

Legg på neste lag og fordel lettsukrete bringebær eller jordbær jevnt over dette. Dekk bærene med krem.

Legg på toppen, visp resten av fløten og dekk hele kaken med krem. Pynt kaken med friske eller løsfryste bær like før servering.

Og er finner du flere  deilige bløtkaker

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 08. november i Oslo

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret

Utforsk historien til vinprodusenten Thomas Barton mens du nyter de klassiske Bordeaux-vinene sammen med førsteklasses mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch
+
Godbiter i pollisten

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch

En svært tradisjonsrik druesort som i ny fortolkning har gitt dette for oss hittil ukjente området ny energi.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her