Egyptisk tomatsalat

Egyptisk tomatsalat

Hva med salat laget på egyptisk vis? Dette er en rett helt uten kjøtt. Likevel god og mettende. Oppskriften finner du her.

Fremgangsmåte

Skjær opp sjalottløk og hvitløk så tynt som mulig - eller bare kjør det sammen i en matprosessor. Ha løken i en liten bolle sammen med oljen, en klype salt og litt nykvernet, svart pepper, la det stå og hvile mens du skålder tomatene.

Fjern skallet med en skarp kniv og skjær de myke kulene i skiver, så tykke eller tynne du vil. Legg tomatskivene i et fat og hell dressingen over; bland godt med fingrene. Tomatene kan gjerne ligge i bollen i godt over to timer.

Rett før servering lar du enten tomatene med dressing være i bollen, eller du har dem over i en ny bolle - uansett vender du dem godt i dressingen (bruk hendene). Press litt sitronsaft over og dryss på maldonsalt og omtrent en spiseskje nyhakket kjørvel. Du kan godt velge en annen urt, men det finnes én ubrytelig regel for denne salaten: den må serveres romtemperert. Hvis du lar den stå i kjøleskapet til siste stund, er alt håp ute.

Lyst på en annen salat. Her er det mange å velge mellom

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Fra boken "Nigellas Fristelser" av Nigella Lawson

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen