Egyptisk tomatsalat
Fra boken "Nigellas Fristelser" av Nigella Lawson

Egyptisk tomatsalat

Hva med salat laget på egyptisk vis? Dette er en rett helt uten kjøtt. Likevel god og mettende.

Fremgangsmåte

  1. Skjær opp sjalottløk og hvitløk så tynt som mulig - eller bare kjør det sammen i en matprosessor. Ha løken i en liten bolle sammen med oljen, en klype salt og litt nykvernet, svart pepper, la det stå og hvile mens du skålder tomatene.
  2. Fjern skallet med en skarp kniv og skjær tomatene i skiver, så tykke eller tynne du vil.
  3. Legg tomatskivene i et fat og hell dressingen over; bland godt med fingrene. Tomatene kan gjerne ligge i bollen i godt over to timer.
  4. Rett før servering lar du enten tomatene med dressing være i bollen, eller du har dem over i en ny bolle - uansett vender du dem godt i dressingen (bruk hendene).
  5. Press litt sitronsaft over og dryss på maldonsalt og omtrent en spiseskje nyhakket kjørvel. Du kan godt velge en annen urt, men det finnes én ubrytelig regel for denne salaten: den må serveres romtemperert. Hvis du lar den stå i kjøleskapet til siste stund, er alt håp ute.

Lyst på en annen salat. Her er det mange å velge mellom

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra boken "Nigellas Fristelser" av Nigella Lawson

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her