En herlig paella
Foto: Istock

En herlig paella

Lag denne supre paellaen, og vi kan garantere at du ikke vil angre. Den inneholder så mye godt at du nesten kommer til å forspise deg. I alle fall kommer du til å lage den minst en gang til

Fremgangsmåte

Del kyllingene i passelige store biter.

Skjær opp løken i ringer, grovhakk hvitløk og skjær paprikaen i strimler.

Varm oljen i en stor wokpanne eller stor panne. Brun kyllingen og ta den deretter opp av panna. Fres løk, hvitløk og paprika til det blir blankt (1-2 min). Ta det opp og dryss over salt og pepper.

Fres risen i resten av oljen tilsett safran, buljong og hvitvin/juice samt kyllingbitene. La det småkoke i ca 15-20 min til risen er nesten ferdig.

Damp blåskjellene til de åpner seg, rens de fleste rekene, men pynt med noen hele. Tilsett musling i selve risblandingen og tilsett reker og blåskjell.

Pynt med sitron og tomatbåter.

Her har du flere oppskrifter på paella

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Else Nilsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her