Det er slik enchilada skal smake
Foto: Elena_Danileiko

Det er slik enchilada skal smake

En ekte meksikans favoritt som du helt klart må prøve.

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen og tilsett ca. 2/3 av enchiladasausen. La sausen koke etter anvisning på glasset.

Mos chilibønnene med en stavmikser. Varm tortillaene i ovnen etter anvisning på pakken.

Fordel kjøttfyllet på hver tortilla, rull sammen og legg dem over i et ildfast fat. Øs over resten av enchiladasausen og dryss over revet ost.

Gratiner i stekeovnen på 250 grader til osten har smeltet og fått en fin gyllen farge.

Legg en skje salsa og en skje rømme på hver enchilada og pynt med tomatbåter og purreskiver.

Server med bønnesalsa eller chilibønner, meksikansk ris og revet ost.

Prøv disse oppskriftene på enchilada

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.50 l Pris: 46.10 kr Basisutvalg, kategori 1
    84 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 124.90 kr Basisutvalg (Grunnsortiment)
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her