Engelsk roastbeef
Foto: LauriPatterson

Engelsk roastbeef

Engelskmennene har selvfølgelig sin egen oppskrift på roastbeef. De serverer den gjerne med yorkshirepudding. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Kjøttstykket surres med hyssing om ønskelig. Da er det lettere å få en pen fasong.
  2. Rens og del poteter og persillerøtter i båter og legg i langpanna. Legg roastbiffen i midten og sett inn i stekeovnen på 175 grader i ca 1½ time. 
  3. Steken har en rød snittflate når kjernetemperaturen er 55 grader og rosa ved 60 grader.
  4. Snu av og til på grønnsakene. Husk å la roastbiffen hvile i minst 15 minutter før den skjæres opp (temperaturen øker med ca fem grader når roastbiffen får hvile).
  5. Server med de ovnsstekte potetene og persillerøttene. 
  6. Du kan også servere en peppersaus og yorkshirepudding  ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her