Farfalle med tunfisk (farfalle al Sugo di Tonno)

Farfalle er en pastatype formet som en sløyfe eller sommerfugl. Her får de følge av tunfisk etter en italiensk oppskrift.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en mellomstor kjele eller dyp stekepanne, ha i løk og hvitløk og la det surre i 2-3 minutter til løken er myk og gyllen.

Tilsett plommetomatene og kok opp, ha i hvitvin og la det småkoke 1-2 minutter. Rør i oliven og oregano, smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la det putre i 20-25 minutter. Rør av og til.

I mellomtiden koker du pastaen i en stor kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.

Hell oljen av tunfisken og del den opp med en gaffel. Ha tunfisken i sausen sammen med ca 4 ss av kokevannet fra pastaen. Smak til med krydder.

Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Slå tunfisksausen over og bland godt. Serveres straks, pyntet med oreganokvister.

Alt du behøver å vite om pasta

Mange deilige retter med tunfisk finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her