Fargerik vegetarlasagne
Foto: Fascinadora

Fargerik vegetarlasagne

Denne vegetarlasagnen i regnbuens farger krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200C
  2. Gresskarpuré
    Skrell gresskaret og skjær det i tynne skiver, plasser på et stekebrett med bakepair og drypp litt olivenolje over før du strør med muskat, havsalt og pepper.
  3. Stek i ovnen i 15-20 minutter til de er myke. Overfør til en bolle med høye kanter og kjør til puré sammen med smøret.
  4. Tomatsaus
    Stek løken blank i litt olje, før du tilsetter pinjekjernene og lar de få litt farge.
  5. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Tilsett passata og basilikum, og la det hele småputre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper
  6. Soppduxelles
    Smelt en spiseskje smør i en panne på middels varme, og tilsett sopp, sjalottløk, salt, pepper og timian. Stek under omrøringen til soppen virker tørr, og begynner å få farge ca 5-7 minutter.
  7. Tilsett den andre spiseskjeen med smør, og når det har smeltet tilsetter du vermouth. Stek under omrøring til vermouthen har fordampet. Sett til side.
  8. Rødbete- og chevrepuré
    Grovhakk ferdigkokt rødbete og chevre, og plasser i en bolle med høye kanter. Kjør med stavmikser til puré, og smak til med timian, salt og pepper. 
    Spinat- og ricottafyll 
    Stek spinat og hvitløk i litt olje over middels varme til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper.
  9. Ta av varmen, og la spinaten kjøle seg. Bland spinat sammen med ricotta og parmesan i en bolle. Sett til side. 
  10. Sammensetning av lasagnen:
    Ha en stor ildfast form klar ca  38x25 cm. Kok pastaplatene i godt saltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og drypp litt olje over lasagneplatene. 
  11. Hell tomatsausen i den ildfaste formen og topp med lasagneplater. Tilsett så spinat- og ricottafyllet og topp med lasagneplater.
  12. Tilsett så gresskarpurén, og topp med lasagneplater.
  13. Tilsett så soppduxelles og topp med lasagneplater. Tilsett så 3/4 deler av rødbet- og chevrepuréen, før du topper med lasagneplater og avslutter med 1/3 av rødbet- og chevrepuré, fersk mozzarella og ferskrevet parmesan.
  14. Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.  

Tips:
Bruker du tørkede urter i stedet for ferske bruker du en teskje i stedet for en spiseskje.

Her finner du mange oppskrifter på lasagne

Slik velger du vin til lasagne

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her