Fargerik vegetarlasagne
Foto: Fascinadora

Fargerik vegetarlasagne

Denne vegetarlasagnen i regnbuens farger krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200C
  2. Gresskarpuré
    Skrell gresskaret og skjær det i tynne skiver, plasser på et stekebrett med bakepair og drypp litt olivenolje over før du strør med muskat, havsalt og pepper.
  3. Stek i ovnen i 15-20 minutter til de er myke. Overfør til en bolle med høye kanter og kjør til puré sammen med smøret.
  4. Tomatsaus
    Stek løken blank i litt olje, før du tilsetter pinjekjernene og lar de få litt farge.
  5. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Tilsett passata og basilikum, og la det hele småputre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper
  6. Soppduxelles
    Smelt en spiseskje smør i en panne på middels varme, og tilsett sopp, sjalottløk, salt, pepper og timian. Stek under omrøringen til soppen virker tørr, og begynner å få farge ca 5-7 minutter.
  7. Tilsett den andre spiseskjeen med smør, og når det har smeltet tilsetter du vermouth. Stek under omrøring til vermouthen har fordampet. Sett til side.
  8. Rødbete- og chevrepuré
    Grovhakk ferdigkokt rødbete og chevre, og plasser i en bolle med høye kanter. Kjør med stavmikser til puré, og smak til med timian, salt og pepper. 
    Spinat- og ricottafyll 
    Stek spinat og hvitløk i litt olje over middels varme til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper.
  9. Ta av varmen, og la spinaten kjøle seg. Bland spinat sammen med ricotta og parmesan i en bolle. Sett til side. 
  10. Sammensetning av lasagnen:
    Ha en stor ildfast form klar ca  38x25 cm. Kok pastaplatene i godt saltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og drypp litt olje over lasagneplatene. 
  11. Hell tomatsausen i den ildfaste formen og topp med lasagneplater. Tilsett så spinat- og ricottafyllet og topp med lasagneplater.
  12. Tilsett så gresskarpurén, og topp med lasagneplater.
  13. Tilsett så soppduxelles og topp med lasagneplater. Tilsett så 3/4 deler av rødbet- og chevrepuréen, før du topper med lasagneplater og avslutter med 1/3 av rødbet- og chevrepuré, fersk mozzarella og ferskrevet parmesan.
  14. Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.  

Tips:
Bruker du tørkede urter i stedet for ferske bruker du en teskje i stedet for en spiseskje.

Her finner du mange oppskrifter på lasagne

Slik velger du vin til lasagne

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette
Dagens rett

Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette

Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned
Ukens drink

Slik lager du en julevri på klassikeren old-fashioned

Det er ikke hvilken som helst juleakevitt som er brukt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Hvilket øl du damper blåskjellene i, henger sammen med hvilken type øl du liker
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 4

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere av Smalhans' alternative julemeny

Anders Braathen deler Smalhans’ julemeny med «pig wings» i whiskysaus med røsti og kantarell, eplebrioche med whisky-karamellsaus og lettpisket krem og Mont d’Or med brødkrutonger og cornichons.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her