Ferskpotetsalat med spekeskinke og mozzarella
Foto: Alf Børjesson

Ferskpotetsalat med spekeskinke og mozzarella

Når søte nypoteter møter moden spekeskinke og myk mozzarella kan det ikke bli annet enn godt. Oppskriften er superenkel.

Fremgangsmåte

Kok potetene møre, hell av vannet og la potetene kjøle seg av til de er lune.

Riv hjertesalaten i grove biter, skyll og rist godt av salaten.

Del potetene i to, skjær rødløken i tynne ringer, snitt sukkererter i mindre biter, skjær reddiker i tynne skiver og del cherrytomatene i to.

Legg opp salatbladene på et stort fat eller i en romslig bolle. Fordel de andre grønnsakene og potetene over salaten.

Legg på mozzarellakuler og ruller av spekeskinke like før servering.

Drypp over olivenolje, dryss over litt maldonsalt (eller annen gourmetsalt) og nykvernet pepper.

Serveres med godt brød til.

Se mange flere gode salatoppskrifter her

Lyst på spekeskinke i en annen rett

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen