Kalvestek til begjær
Foto: Istock

Kalvestek til begjær

Denne retten kommer du aldri til å glemme. Vi er overbevist om at du du kommer til å lage minst en gang ti.

Fremgangsmåte

Gni steken med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.

Skrell grønnsakene og del løken i båter og gulrøttene i biter.

Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett steken inn i forvarmet ovn på 175° C. Etter ca. ½ time helles 5 dl vann i formen.

Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken.

Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.

Server steken med samme tilbehør som fileten.

Tilbehør:
Pommes Annarødvinsaus og aspargesbønner smaker fortreffelig til. 

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 227.00 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren
Dagens rett

Får du tak i lammenyrer kan du lage denne britiske klassikeren

Mange mener det tradisjonelle britiske kjøkken ikke hadde noe å tilby, men der tar de feil.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her