Kalvestek til begjær
Foto: Istock

Kalvestek til begjær

Denne retten kommer du aldri til å glemme. Vi er overbevist om at du du kommer til å lage minst en gang ti.

Fremgangsmåte

Gni steken med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.

Skrell grønnsakene og del løken i båter og gulrøttene i biter.

Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett steken inn i forvarmet ovn på 175° C. Etter ca. ½ time helles 5 dl vann i formen.

Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken.

Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.

Server steken med samme tilbehør som fileten.

Tilbehør:
Pommes Annarødvinsaus og aspargesbønner smaker fortreffelig til. 

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 227.00 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her