Breiflabb på grillen med aubergine og potetkrem
Foto: cheekylorns

Breiflabb på grillen med aubergine og potetkrem

Breiflabb på grillen blir ekstra luksuriøst. Da trengs ikke så avansert tilbehør.

Fremgangsmåte

  1. Start med tilbehøret.
  2. Stekt auberginesalat: Skjær aubergine i terninger.
  3. Dryss over salt og ha i et dørslag. La stå i 15 minutter. Skyll med kaldt vann og tørk med papir.
  4. Varm olivenolje i en panne og stek auberginen myk. 
  5. Tilsett hvitløk og stek videre.
  6. Rør inn tamarindpasta og sitron. 
  7. Smak til med brunt sukker, salt og pepper.
  8. Rør inn chili, agurkskiver og gressløk.
  9. Sett til side. 
  10. Kremet potetsaus: Skrell poteter og kok møre i vann.
  11. Hell av vannet men behold det for å spe til riktig konsistens.
  12. Tilsett kremfløte, kefir og soyasaus.
  13. Kok opp og mos med en stapper.
  14. Smak til med salt og pepper og juster med potetvannet til en tynn potetmos/tykk saus.
  15. Breiflabb: Pensle fisken med olivenolje før den grilles.
  16. Dryss salt og krydder over når den er ferdig grillet.
  17. Fordel saus på tallerkener. Legg på auberginesalat og grillet breiflabb til slutt. 
  18. Dryss over friske urter. 

Tips: Skiver eller filet av breiflabb kan legges rett på grillen, men mest hendig er det å bruke en dobbel grillrist.

Tips: Om du ikke får tak i breiflabb, kan du bruke annen type hvit fisk som kveite. 

Tips: Tamarindpasta kan erstattes av rabarbrasyltetøy.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her