Gratinert fisk og grønnsaker i form
Foto: frederique wacquier

Gratinert fisk og grønnsaker i form

En enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovn på 180 grader.
  2. Skjær torsken i serveringsstykker. Smør en ildfast form og dekk bunnen med brødskiver.
  3. Legg skiver av squash, purre og tomater samt brokkoli i små biter over brødet og dryss litt salt og finhakket dill over.
  4. Legg fisken over grønnsakene.
  5. Hell på vann eller hvitvin, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.
  6. Bak fisken midt i ovnen til den er ferdig, ca 15 minutter.
  7. Fjern folien, øk varmen til 200 grader og dryss ost og brødsmuler over fisken. La den stå til osten begynner å smelte og få farge.

Server retten med pasta eller kokte poteter.

Lyst til å lage en annen fiskegrateng så se her

Tips:
Du kan godt bruke fryst grønnsakblanding.

Husk: Tiden i ovnen avhenger av om grønnsakene er fryste og om fisken er iskald.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her