Fiskefondue
Foto: Alain Intraina

Fiskefondue

Fiskefondue er en morsom rett å servere også når du får gode venner på besøk. Du kan virkelig sitte deg ned og kose deg sammen med gjestene.

Fremgangsmåte

  1. Kraft: 
    Kraften kan vi koke i god tid før selskapet.
  2. Fres løk og fennikel i olje og tilsett de andre ingrediensene.
  3. La kraften koke i 10-15 min.
  4. Smak den godt til og sil den, men la gjerne løkringer og fennikel i biter koke i kraften ved servering.
  5. Anretning:
    Skjær fiskefiletene i biter og legg fisk og annen sjømat på fat slik at alle kan forsyne seg.
  6. Hver og en legger sin egen sjømat i kokende kraft og lar den trekke der en stund.
  7. Så er det opp til hver enkelt å finne igjen sine biter.
  8. Varm også potetene i fiskekraften.
  9. Kraften må være på kokepunktet, derfor må kjelen stå på en kokeplate midt på bordet.

Her finner du flere oppskrifter med fondue

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her