Fiskesuppe med torsk og rouille
Oppskrift fra boken Fisk og Vin av Gastronomisk Institutt

Fiskesuppe med torsk og rouille

Her er oppskriften på en fiskesuppe med mye smak fra fiskekraft og ikke minst tilbehøret rouille, som får fart på smaksløkene.

Fremgangsmåte

Ha fiskekraft, vin og fløte i en kjele og varm det opp mot kokepunktet. I mellomtiden vaskes tomater og stilkfestet fjernes. Tomatene grovhakkes, chili og hvitløk finhakkes, anisen knuses lett og det hele has i kjelen med fiskekraft osv.

Kok opp, og la suppen trekke/småkoke mens du rører av og til. Når du sitter igjen med 1 liter væske kjøres det hele med en stavmixer, eller i foodprocessor. Sil av gjennom en finmasket sil.

Ved servering:
Sett over posjeringsvann til fisken. Når vannet nesten koker legges fisken i. La den trekke ca 4-7 minutter, alt avhengig av tykkelsen på stykkene. Kok opp suppen, ha i fennikel og la den trekke i 3-5 minutter, igjen avhengig av tykkelse.

Smak til suppen med salt, pepper og rouille.

Serveres med godt lyst brød, gjerne med smør og evt. rester av rouille.

Rouille:
Forvarm ovnen til 220 grader.

Del paprikaen i 4 båter, skjær bort stilk og frøbærere. Legg båtene på stekebrett med skinnsiden opp, bruk gjerne.

Bak paprikaen i 20 minutter til den er godt brun, ikke bli redd om den får noen svarte områder. Når paprikaen er ferdig kjøles den ned i en ren plastpose (frysepose). Paprikaen vil da fortsette å dampe ferdig, og skinnet vil bli lettere å fjerne. Når paprikaen er kald nok til å behandles  med fingrene, fjerner du skinnet.

Ha paprika, hvitløk og chili i en liten foodprosessor (du kan også bruke stavmixer) og kjør det sammen til en grov masse, spe så på med olivenoljen.

Når massen er jevn og fin tilsettes de finhakkede urtene. Massen bør ikke kjøres sammen etter at urtene er tilsatt fordi pureen kan bli brun, og at bitterstoffer i urtene kan gjøre massen, ja, bitter.

Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse 

 

Sendt inn av Oppskrift fra boken Fisk og Vin av Gastronomisk Institutt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her