Fyldig blomkålsuppe med røykt laks og pesto rosso
Apéritif

Fyldig blomkålsuppe med røykt laks og pesto rosso

Å lage suppe på blomkål er intet hokus pokus. Imidlertid kreves det av deg som kokk at du er med på spillet når det gjelder tilleggsingrediensene.

Fremgangsmåte

Pesto rosso:
Ha alle ingredienser i blender og kjør til passe tykk pasta. Juster tykkelsen med tomatjuice. Du skal kunne forme "egg" med en spiseskje uten at den renner utover. 

Suppe:
Kok opp melken under omrøring. Ha i blomkålen som du har skåret i små buketter. La koke til den er mør, men ikke overkokt. Kjør i blender til puré. Smak til med salt, pepper og muskat. Varm opp, spe eventuelt med litt vann og pisk inn fløten.

Skyll salaten. Fordel suppen i tallerkener. Legg et salatblad i hver tallerken. Legg et "egg" med rød pesto oppi hver "salatskål". Fordel laksestrimlene oppå "eggene". 

Server umiddelbart sammen med godt hvitt brød.

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Perfekt drink til førjulkosen
Ukens drink
Arancia e Miele Sour

Perfekt drink til førjulkosen

Søt appelsin balanseres av syrlighet og krydder. Omtrent som å drikke julekaker. Og et friskere alternativ til gløgg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime
Dagens rett
Viltgryte med reinskav og purre

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime

Med reinskav fra fryseren i butikken oppnår du veldig god viltsmak på gryta uten å måtte vente lenge på maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Planlegg julens flotteste festkake allerede nå
Ukens kake
Festkake med hvit sjokolademousse og peppernøtter

Planlegg julens flotteste festkake allerede nå

Du begynner med å lage peppernøttene nå og setter av tid i kalenderen for å fullføre mesterverket når det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her