Fylte pannekaker
Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Fylte pannekaker

I Norge tenker vi gjerne sukker og syltetøy når noen sier pannekaker. I mange andre land er grove pannekaker med salt fyll vanlig. Og et godt middagsalternativ.

Fremgangsmåte

Rens og skjær sopp og squash i små terninger. Rens og skjær vårløkene i tynne ringer.

Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og trekk skinnet av.

Del tomatene, fjern frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Fres grønnsakene i olje i 3-4 minutter, smak til med salt og pepper og rør inn créme fraîche.

Skjær kyllingkjøttet eller skinken i terninger og bland det med grønnsakene.

Her finner du oppskriften på grove pannekaker

Stek pannekakene og fordel fyllet og rull dem sammen.

Serveres nylaget, gjerne med en grønn salat til.

Flere lekre pannekakeretter finner du her

Tips:
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.
 

Slik lager du hjemmelagde pannekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

4
4/5 etter 35 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen