Glutenfritt nøtte- og krydderbrød
Foto: Mats Widén

Glutenfritt nøtte- og krydderbrød

Lag et glutenfritt brød med masse smak. her er det krydder og valnøtter som gir det skikkelig løftet.

Fremgangsmåte

Ha melmiksen i en bolle sammen med gjær. Hell på lunkent vann, nøtter og krydder. Elt brødet godt sammen i ca. 5 minutter. Bruk en kjøkkenmaskin.

Ta brødet opp på bakebordet og form til brød som legges i smurt, avlang form.

Sett deigen til heving under plast i ca. 30 minutter.

Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.

Avkjøl brødet på rist.

Tips:
Skjær gjerne brødet i skiver og frys dem enkeltvis, så har du alltid godt glutenfritt brød. Skivene tiner fort i brødristeren.

Tips:
Du kan lage et deilig middelhavsbrød av miksen ved å tilsette 150 g fetaost med kryddersmak i olje i brøddeigen. Form til et rundt brød på bakepapir på stekeplate og stek etter anvisning på pakken.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her