Denne gryten tilberedes og i selve gresskaret som også settes rett på bordet ved servering. Både kjøtt og grønnsaker tilberedes under ett. Alt du behøver ved siden av er kanskje en salat og selvsagt vårt torturerte brød.
- Varm oljen i en stor og høy stekepanne eller gryte og brun kjøttet raskt i flere omganger.
- Fres løk og hvitløk i den samme stekepannen til løken er myk.
- Ha oppi kjøttet og tilsett øvrige ingredienser, kok opp, legg på lokk og la småkoke i 3/4 time.
- Kok opp lettsaltet vann og kok de ferske maiskolbene i 4 minutter. Avkjøl. Skrap maisfrøene av kolbene og sett til side.
- Deretter kutter du toppen av gresskaret slik at du får en åpning med en diameter på min. 20-25 cm. Ellers blir det vanskelig å få ut frøene og "trådene" i midten. Pensle innsiden med smeltet smør.
- Bland sherry og mais i kjøttgryten og øs alt oppi gresskaret som plasseres oppi en ildfast form. Legg på "lokket" og sett inn i stekeovnen på nederste rille ved 175 grader i ca en time.
- Løft gresskaret forsiktig ut av ovnen og sett formen direkte på bordet.
- Server rett fra gresskaret. Pass på å få med litt av det mørkokte gresskarkjøttet.
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Flere retter med gresskar
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig