Grillede asparges og Rattepoteter med kandiserte tomater og tomatolje
Foto: Istock

Grillede asparges og Rattepoteter med kandiserte tomater og tomatolje

Ingredienser
20 grønne asparges
12 Rattepoteter
olivenolje
Maldonsalt
Kvernet hvit pepper
Sitron
Kandiserte tomater:
2 gode tomater
3 ss olivenolje
1 ts bringebæreddik
½ ts sukker
ett finkuttet rosmarinblad
litt timian
ett finkuttet basilikumblad
salt
kvernet hvit pepper

Fremgangsmåte

Forvell asparges i lettsaltet vann i 30 sekunder. Grill i panne med olivenolje i 3 minutter.
 
Forvell Rattepotetene i ett minutt og del i to. Grill i olivenolje på begge sider. Smak til med salt og pepper og press over litt sitron over aspargesen ved servering.
 
Tomatene renses for skinn og frø. Del i fire båter. Vend i de øvrige ingrediensene og bak i ovn ved 120 grader i ca 2 timer. Anrett i dype tallerkener og drypp med oljen fra tomatene.

Oppskrifter på hollandaisesaus finner du her

La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

Dette er forskjellen på hvite og grønne asparges

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her