Grillede kamskjell med sommerlig salat
Foto: Eva Brænd

Grillede kamskjell med sommerlig salat

Kamskjell som bare har fått fine grillmerker og med salat til er så sommerlig som en rett kan bli. Med riktig drikke til blir det et festmåltid.

Fremgangsmåte

Rens kamskjellene, skyll dem raskt og klapp dem tørre på kjøkkenpapir. Sett dem kaldt frem til de skal grilles.

Salaten:
Kok ferskpotetene med skallet på i usaltet vann til de er akkurat kokte, skjær dem i båter eller skiver.
 

Knekk av den nederste treete enden av aspargesen og kok dem knapt møre i godt saltet vann, del dem i passe stykker.

Skjær et kryss i toppen av tomaten og dypp den i kokende vann et par senkunder før du dypper den i iskaldt vann.

Flå skinnet av tomaten, det den i båter, skrap ut kjernehuset og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Bland poteter, asparges, tomat, gressløk, olje og eddik og smak til med salt og pepper.

Kamskjellene:
Pensle kamskjellene lett med olje, dryss på en anelse salt og pepper og stek dem på grill til du får en fin stekeskorpe på en side, snu og få litt varme på den andre siden.

Steketiden varierer med størrelsen på skjellene. Kamskjell må aldri steke for lenge, da blir de tørre og seige, og de skal ha en lett rå kjerne. Server kamskjellene nystekte med den lune salaten.

Tips: Du kan også steke kamskjellene i pannen. Snitt da noen ruter i den største flate siden av kamskjellet og stek det på høy varme i litt olje. Etter ett minutt har du i 1 ss usaltet smør og tar skjellene av platen, snu skjellene og øs over smør og oljeblandingen. Ha på salt og nykvernet pepper.

Kamskjellene er nå perfekt stekt og kan serveres. Du kan også ha i litt limejuice, krydderurter eller hvitløk i det du har i smøret for å gi mer smak til skjellene.
 
 

Sendt inn av Norsk sjømatråd

5
5/5 etter 36 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen