Grillet blomkål, habanerosmør og tahini

Grillet blomkål, habanerosmør og tahini

Denne oppskriften har vi fått fra Publiko i Oslo hvor den er en av flere vegetaralternativer på deres meny bestående av småretter.

Fremgangsmåte

Skyll blomkålen, men behold gjerne bladene på og del den i fire. 

Habanerosmør:
Romtemperer smøret. Knus korianderfrøene og ha alt i en blender. Kjør til jevn masse.

Tahinidressing:
Miks alt til en jevn røre.

Dekk blomkålbitene med habanerosmør. Grill i ovn ved 220 grader i 8-9 min. 

Hell over tahinidressing, smeltet habanerosmør, grovhakkede pistasjnøtter og hakket persille.

Tips:
Hvis habanero er for sterkt , kan du  bruke en mildere chilitype, vanlig rød eller grønn er aller mildest, eller jalapeno eller chipotle som har litt mer styrke.

Les mer om chilistyrke her

Her finner du mange flere retter der blomkål spiller hovedrollen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Publiko

4
4/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen