Grillet fennikel med pinjekjerner og appelsin
Foto: Mari Svenningsen

Grillet fennikel med pinjekjerner og appelsin

Fennikel er en delikatesse på grillen. Den smaker ekstra godt sammen med fetaost, kjørvel og noen fileter av appelsin. Passer veldig godt som tilbehør til lam eller fisk.

Fremgangsmåte

  1. Forvell de halve fenniklene i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Dette kan gjøres i god tid før grillingen. Tørk av og avkjøl.
  2. Pensle de halve fenniklene med olje.
  3. Grill fenniklene til de har fått fin grillriller. Bak dem videre på indirekte varme til de er møre og fine.
  4. Serveres med pinjekjerner, fetaost, appelsinfileter og bakte tomater.
  5. Dryss over finhakket kjørvel.

Grillet fennikel er nydelig som en egen grillrett eller som tilbehør, særlig til lam og fisk.

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers
+

I desemberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du champagne, cocktail og østers

Vi spør om bordeaux i 2022-årgang er tidenes beste, vi snakker med Michelin-kokker om hva som er viktig i livet og legger turen om Hamar, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Stavanger 24. januar

Mestre kunsten å lage hjemmelaget pasta

Er du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt
Dagens rett

Med kapers og pesto-topping blir fiskemåltidet ekstra godt

Med appelsingulrøtter på siden blir det reneste festmåltidet midt i uka.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her