Grillet hvalbiff med wokede grønnsaker
Foto: Alf Börjesson

Grillet hvalbiff med wokede grønnsaker

Noe mer eksotisk norsk enn hval er vel neppe å finne. Grill hvalbiffen og wok grønnsakene og du kan servere en deilig rett som får alle til å juble.

Fremgangsmåte

  1. Ta ut kjøttet i god tid før du skal grille det slik at det blir temperert.
  2. Skjær kjøttet i 2-3 cm tykke skiver, salte og pepre godt.
  3. Pensle med litt nøytral olje og grill kjøttet på høy varme i 2-3 minutter på hver side. Bruk klype for å snu kjøttet.
  4. Bruk fingrene og kjenn etter om det er stekt. Rått kjøtt gir etter, medium litt fastere og godt stekt er fast.
  5. Hvalbiffen tar du av grillen mens det ennå gir etter, det ettersteker noe og er saftig og mørt mens det ennå er rødt i midten.
  6. Hval blir lett tørt dersom det steker for lenge. Derfor er det viktig med god varme, og kort tid.
  7. Server hvalen med grønnsakene som du deler opp og woker raskt eller griller sammen med hvalen.

Gode poteter og brød ved siden av smaker godt.

Her finner du mange deilige retter med hval

Les mer om hval her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her