Grillet laks à la teppanyaki
Foto: Norges sjømatråd

Grillet laks à la teppanyaki

Dette er en spennende vri på grillet laks. Det er få råvarer som er mer anvendelig enn laks. I denne oppskrift gir vi deg laks med en liten smak av Japan.

Fremgangsmåte

Begynn med sausen, den tar litt tid.

Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.

Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.

Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.

Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.

Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.

Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.

Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.

Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Mange deilige oppskrifter med laks finner du her

45 asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 43 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen