Grillet marinert laks med hvitløkmos på en seng av ovnsbakt revet gulrot
Apéritif

Grillet marinert laks med hvitløkmos på en seng av ovnsbakt revet gulrot

Når du marinerer laksen blir den enda bedre etter å ha besøkt grillen. Du skal også lage hvitløksmos og bake gulerøtter. Alt klarer du på 20 minutter.

Fremgangsmåte

Del laksefileten i to biter. Bland marinaden og legg fisken oppi. La den ligge i minst en time mens du lager tilbehøret. Ta ut av marinaden. Ta vare på marinaden som kokes inn til ca halvparten (den skal begynne å tykne) like før servering.

Tørk av og grill på varm grill (eller i steikepanne) et par minutter på hver side. Hold varm frem til servering.

Ovnsbakt revet gulrot:
Riv gulrøttene grovt. Legg i en ildfast form. Dryss over sukker, sitronsaft og olje. La stå i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
 
Hvitløkmos:
Skrell hvitløkfeddene. Kok opp vann og fedd i en kjele. Gjenta tre ganger. Den fjerde gangen lar du feddene koke i ti minutter til de er helt møre. Ha i en bolle og mos med stavmikser sammen med sitronsaft og olje. Smak til med salt.
 

Anretting:  Fordel den ovnsbakt gulrot på to tallerkener. Legg laksebitene oppå. Legg en stor teskje hvitløkmos oppå toppen. Pynt med koriander. Hell sausen rundt i en tynn stripe. Server med kokt ris, nudler eller brød.

(Obs! bildet stemmer ikke helt overens med oppskriften)

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her